Behoud van kerkgebouwen begint met inzicht in de waarde van dit erfgoed

 

Organisatie

Het driehoofdige bestuur bestaat uit:
 
• MSc. L.G.J. (Lodewijk) Wesselink (1982), voorzitter
Lodewijk Wesselink studeerde Economie in Amsterdam en is ondernemer, o.a. in onroerend goed. Als jongere broer van architectuurhistoricus en religieus erfgoed expert Dr. Herman Wesselink gaat zijn affiniteit met het Nederlandse kerkenland decennia terug.             
 
• ir. W.J.A. (Nanette) de Jong (1962), secretaris
Nanette de Jong volgde de opleiding bouwkunde in Delft en werkt sindsdien als zelfstandig restauratie-architect. Ook werkte zij voor Unesco in Marokko, Bureau Monumenten & Archeologie in Amsterdam en bij Kenya Museums and Monuments in Nairobi. Momenteel is zij werkzaam als adviseur Bouwkunde bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE).
 
• Drs. C.H. (Christiaan) Schaapman (1968), lid
 
 
Inspirator en gezicht van onze stichting is Dr. Herman Wesselink (1978). Herman is sinds jonge leeftijd gefascineerd door kerkbouw en nauw begaan met het lot van kerken. Hij stond in 2012 aan de wieg van Stichting Kerkenland en is sindsdien nauw verbonden. Hij heeft het eerste door onze stichting gesteunde onderzoeksproject aan de Vrije Universiteit Amsterdam uitgevoerd, wat inmiddels is afgerond en positief is ontvangen in de erfgoed sector. Door middel van lezingen, media aandacht, en onderhoud van de door hem gemaakte Database Kerkgebouwen, draagt hij op voortgaande basis bij aan de kennis van het Nederlandse kerkenlandschap, en het besef van belang van kerkbehoud.     
 
 
 
 
 

Steun Stichting Kerkenland